Sancta Maria Basisschool

 

 

   

Er is mij gesignaleerd door ouders dat zij en hun kinderen regelmatig hoax-mails ontvangen.   Dit zijn mails waarin een anoniem persoon waarschuwt voor één of ander probleem met virussen, fraude enz.   Meestal zijn het echter kettingbrieven die zijn opgestart door iemand met slechte bedoelingen.   In die mails wordt U gewaarschuwd met de vraag deze mail naar al je contactpersonen te sturen.  

Vraag uw kinderen deze mails niet meer door te sturen.   De virussen of zaken waarvoor gewaarschuwd wordt, bestaan niet of zijn al lang bekend.  Het is alleen de bedoeling zoveel mogelijk het internet te belasten of aan zoveel mogelijk e-mailadressen te geraken voor andere doeleinden zoals spammails of hacking.  Sommige van die mails bevatten zelfs één of ander virus dat zich verspreidt als u de mail doorstuurt.   U kan dus zo al uw contactpersonen opzadelen met een virus zonder het zelf te weten.

De enige manier om virussen buiten de houden is een goede virusscanner installeren die elke dag geüpdatet wordt.  Wilt u daarnaast ook nog graag op de hoogte blijven van de circulerende virussen en hoax-mails, dan kan u dat controleren op  http://www.virusalert.nl.

Heeft u toch nog een vraag over dit specifiek probleem, dan mag u altijd een mail richten naar ict@sanctamariawillebroek.be.