Sancta Maria Basisschool

 

Links voor kids Spelletjes Moppenhoek     Terug
Moppenhoek

 

 

Een lach voor elke dag !

Er is een tijd van werken en er is een tijd van ontspannen.   Daarom maken we plaats voor een speciaal en grappig hoekje op onze website.   Het is de bedoeling dat hier leuke, toffe, grappige, domme... mopjes komen die zijn aangebracht door onze leerlingen. In een moppendoos mogen zij zelfgeschreven of gevonden mopjes deponeren.   Elke donderdag wordt de doos leeggemaakt en vrijdag op de website geplaatst.   Vermits lachen gezond is, kunnen jullie misschien vanaf nu elk weekend even een lachpauze nemen via onze site. 

VEEL PLEZIER !!!

 

 

Waarom winnen honden nooit een schoonheidswedstrijd ?
                Omdat ze altijd zo'n luizige speech houden.
Waarom zijn palingen goede verkopers ?
                 Het zijn altijd gladde jongens geweest.
Waarom kunnen jonge schapen nooit vroeg uit bed ?
                 Omdat ze te lam zijn!
Hoe noem je een weerwolf met een grote puist ?
                 Een zweerwolf!
Wat is er mis met een luipaard die heel netjes is ?
                 Hij is vlekkeloos.
Wat loopt, maar stapt nooit ?
                 Water!
Hoe noem je een hond die staat te hijgen van de warmte ?
                 Een hotdog.
Het is wit en het rijdt de verkeerde kant op ?
                 Een spookrijder.
Waarom miauwde de hond ?
                 Hij was een vreemde taal aan het leren.
Waarom was er zoveel lawaai op de vergadering voor tovenaars ?
                Het was er een heksenketel.
Welke stukjes van je computer kun je ook eten ?
                De chips.
Waarom schrok de vrouw toen ze haar pak waspoeder openmaakte ?
                Omdat er een gratis monster bijzat.
Wat krijg je als je een schaap kruist met een stekelvarken?
                Een dier dat zijn eigen truien kan breien.
Wat krijg je als je een papegaai kruist met een postduif ?
                Een duif die zelf de weg naar huis kan vragen.
Waar gaan knaagdieren het liefst op vakantie ?
                Naar Hamsterdam.
Welke graaf is niet van adel ?
                Een fotograaf.
 
"Peter, je hebt vandaag voor het eerst sinds maanden alle rekensommen goed. Hoe komt dat?" "Mijn vader had deze keer geen tijd om me te helpen, meester!"
 
Jantje steekt zijn vinger op en klaagt tegen de juf: "Ik heb zo'n pijn aan mijn gat!" Juf zegt: "Je mag geen gat zeggen, noem het voortaan bips." Jantje komt na het speelkwartier binnen en biecht op: "Juf, bij het voetballen ging er iets mis, en nu zit er een bips in het raam!"
 
Jantje zit in de klas en zegt: "Broem, broem, broem". De juf zegt: "Als je dat nog één keer doet, dan ga je naar de gang". Even later zegt Jantje weer: "Broem, broem, broem". De juffrouw zegt: "Nou ga je naar de gang". Maar Jantje antwoordt: "Dat kan niet, juf, mijn benzine is op".
 
De meester vraagt: "Weet iemand waar Napoleon gestorven is?" Jantje zoekt het stiekem op in zijn geschiedenisboek en roept: "Op pagina 88, meester!"
 
De eerste dag op school heeft meester heel wat verteld, en aan het eind vraagt hij: "Zijn er misschien nog vragen?" Jantje weet er nog eentje: "Ja meester, wat ik wilde weten: wanneer is het vakantie?"
 
"Ik vraag me af wie van jullie het langste woord kan vinden", vraagt de juf aan haar klas. "Tentoonstelling!", roept een jongen. "Tentententoonstelling!", roept een meisje. "Elastiek!", roept iemand achter in de klas. "Dat is niet lang genoeg", zegt de juf. "Wel als je het uitrekt, juf."
 
De juf vraagt aan Jantje: "Waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?" Jantje: "Omdat we kortsluiting in huis hadden." Juf: "En hoe heb je dan je tijd doorgebracht?" Jantje: "Oh, ik heb wat TV. liggen kijken." Juf: "Maar na die kortsluiting was er toch zeker geen stroom meer in huis?" Jantje: "Weet ik, juf, maar we hadden nog ergens een kaars liggen..
 
Meester: "De meeste woorden die met on- beginnen zijn woorden die niet goed zijn, bijvoorbeeld: ongehoorzaam, onaangenaam, enzovoorts. Kan iemand mij nog zo'n woord geven?" Jantje: "Ik meester: onderwijzer!"
 
Jantje moest huiswerk maken in het weekend maar heeft het niet gedaan. Meester is boos en buldert: "Jan, waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?!" "Sorry meester, maar ik moest naar twee bruiloften", zegt Jantje. De meester vraagt: "Dat is toevallig, zeg! Wie gingen er dan allemaal trouwen?" Jantje antwoordt: "Mijn tante en mijn oom, meester!"
 
Marie is in de vijver gevallen, en wordt gelukkig nog net op tijd gered door een voorbijganger. Die vraagt haar: "Kun je niet zwemmen?" "Jawel hoor," antwoordt Marie een beetje geschrokken, "maar op dat bordje staat Verboden Te Zwemmen!"
 
Jantje komt hard lachend van school. Zijn vader kijkt hem verbaasd aan en vraagt: "Wat is er zo grappig, Jantje?" Hij antwoordt: "Ik kreeg straf van de meester en moet nu 100 keer "Ik ben een ezel" opschrijven." Vader vraagt hem: "Wat is daar nou zo leuk aan?" Jantje begint nog harder te bulderen en zegt: "U moet er uw handtekening onder zetten, vader.
 
Jantje moet gaan slapen, maar als zijn vader hem net heeft ingestopt roept hij alweer: "Pap, mag ik een glaasje water?" Vader zegt: "Nee Jantje, je hebt je kans gehad, drink morgen maar weer." Na vijf minuten probeert Jantje het nog eens: "Pap, mag ik nou alsjeblieft een glaasje water?" Vader wordt boos en roept naar boven: "Je had voor het naar bed gaan kunnen drinken! Nu stil zijn, Jantje, anders krijg je een draai om je oren!" Na een paar minuten roept Jantje: "Pap, als je me toch een draai om mijn oren komt geven, neem dan meteen even een glaasje water mee!"
 
Zitten drie mannen in een café wat te praten, zegt er eentje: "Mijn vrouw las eens "De olijke tweeling" en even later kreeg ze een tweeling." Zegt een tweede: "Mijn vrouw keek een keer de "3 musketiers" en kreeg even later een drieling." "O nee," zegt de derde, "dan moet ik nu snel naar huis gaan want mijn vrouw kijkt de "101 dalmatiërs"!"
 
Manon zegt tegen haar moeder: "Ik wil later heel erg rijk worden, mama. Ik wil een groot huis, met een grote woonkamer, een enorme keuken en een gigantische slaapkamer, maar ik wil geen badkamer!" Moeder vraagt: "Waarom geen badkamer?" Manon: "Ik wil stinkend rijk worden."
 
Jantje mag voor een keer met de taxi naar opa. Als ze bij zijn huis komen, zegt de taxichauffeur: "Dat wordt dan 15 euro." Jantje zegt: "Rijdt u dan maar een stukje terug, want ik heb van mijn moeder maar 10 euro meegekregen."
 
Mopjes ingezonden door Chelsey Callaerts - 6A
 
Tim loopt met veel lawaai van de trap.  Zijn vader zegt: "Tim, hoe vaak heb ik je al gezegd dat je rustig naar beneden moet komen?  Nu ga je terug naar boven en laat je zien dat je het ook stil kan!"  Het is een hele tijd stil.  Dan verschijnt Tim in de kamer.  "Dat is beter", zegt vader, "nu heb ik je niet gehoord.?  Zo heeft de trap het liever."  "Dat denk ik ook", zegt Tim, "ik kwam langs de trapleuning naar beneden."
 
Hoe kun je een vol glas  omdraaien zonder water te knoeien?
Door er melk in te doen in plaats van water.
 
"Ober, deze soep smaakt gek."
"Ach zo, ik heb je toch nog niet horen lachen."

 
Vannacht is mijn zusje uit het raam van haar slaapkamer gevallen.  "Nee toch, en heeft ze zich erg bezeerd?"  "Nee hoor, want we wonen in een bungalow."
 
"Je gezicht is schoon, maar je handen zijn vuil," krijgt Ellen van haar moeder te horen.  "Ja, dar moest ik mijn gezicht toch mee wassen," antwoordt zij.
 
Waarom zijn worteltjes goed voor je ogen ?
Heb jij al eens een konijn gezien met een bril ?
 
"Hoe oud werd je op je laatste verjaardag ?" "Negen"
"Oh, dus word je op je volgende verjaardag tien ?"
"Neen, dan word ik elf."  
"Hoe kan dat nu?"
"Ik word vandaag tien."
 
"Rijden de bussen op tijd?"
"Meestal wel, ja."
"Niet waar, ze rijden op wielen."
 
"Dokter, dokter!  Ik heb dringend een bril nodig."
"Dat denk ik ook, Mevrouw, dit is een schoenwinkel."
 
Welke pet kun je horen ?
Een trom-pet!
 
André zegt, "Ik kan overmorgen niet naar school komen, mijn opa is overleden."
"Alsjeblieft André," zegt de lerares, "je bent dit schooljaar al minstens vier keer niet aanwezig geweest omdat je naar de begrafenis van je opa moest."
Waarop André antwoordt : "Ja, maar kan ik er soms aan doen dat mijn oma steeds opnieuw trouwt?"
 
Susan vraagt aan tante: "Waarom heb jij zo'n dikke buik?"
"Daar zit een baby in", zegt tante.
"Vind je de baby lief?" vraagt Susan.
"Ja, natuurlijk.
"Waarom heb je hem dan opgegeten?"
 
Liesje is alleen naar de slager geweest.
Als ze thuis komt, vraagt mama : "Heb jij soms gezien of de slager kippenpootjes had?"  Waarop Liesje zegt ; "Dat kon ik niet zien, hij had een lange broek aan."
 
Mopjes ingezonden door Humeyra Altug - 6A
 
Wat is rood en vliegt door de kerk ?
     Jezus met zijn nieuwe ferrari.
Welke eend kan zo lang als hij maar wil onder water blijven?
     Een verdronken eend.
Waarom is een olifant groot, grijs en zwaar ?
     Als hij klein, wit en licht was, zou het een suikerklontje zijn !
Wat heeft 21 ogen en kan toch niet zien ?
     Een dobbelsteen !
Welke ring is niet rond ?
     Een haring !
Waarom ligt een konijn eerder in bed dan een hond ?
     Hij moet maar 2 tanden poetsen.
 
"Ik vind mijn hond niet meer" zegt Mevrouw Janssens aan haar buurvrouw.  "Zet een zoekertje in de krant", antwoordt zij.  "Dat helpt niet, mijn hond kan niet lezen!"
 
Er komt een goudvis binnen bij de dokter.  Ha, zegt die, ik zie het al! Dat is uit de kom!!!
 
Jantje zit in de klas.  De juf staat voor het bord en zegt : "Wie zichzelf dom vindt, mag rechtstaan."  Jantje gaat rechtstaan.  De juf zegt:"Jantje, vind je jezelf dom ?"
Nee, juffrouw, maar ik vind het zo erg dat u alleen rechtstaat.
 
Dokus vraagt : "Leonie, is het waar dat je door je bril de dingen groter ziet ?"  "Ja," zegt Leonie, "dat klopt".  
Dokus : "Wil je dan je bril afzetten als je me een stukje taart geeft?"
 
"Ik ben blij dat ik niet in China geboren ben", zegt Jantje. "Waarom?", vraagt zijn moeder. "Ik spreek geen woord chinees", antwoordt Jantje.